Gewoon gaaf

Ontdek Gewoon Gaaf: Een Manier om Gaaf Gebit te Houden voor Kinderen en Hun Ouders!

Gewoon Gaaf is een speciale aanpak om gaatjes te voorkomen bij kinderen van 0 tot 18 jaar, en hun ouders of verzorgers. Het laat zien hoe jij en je kind invloed hebben op het ontstaan én voorkomen van gaatjes. Door goed te poetsen en slim te eten en drinken, kun je jullie gebit gewoon gaaf houden!

Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes kan leiden.

Individuele Aanpak

Bij Gewoon Gaaf kijkt de tandarts of mondhygiënist specifiek naar jouw kind en zijn gebit. Ze geven advies dat past bij zijn mondgezondheid. Is hij goed bezig met tandenpoetsen? Hoe staat het met zijn mondhygiëne? Zijn er al gaatjes? Op basis hiervan bepaalt de tandarts wanneer jullie weer langs moeten komen voor controle. Het kan zijn dat dat eerder nodig is dan de gebruikelijke 6 maanden. Soms zijn extra behandelingen nodig, zoals het sealen van kiezen of een fluoridebehandeling. Elke gezinssituatie is anders, en samen kijken we wat voor jullie het beste werkt.

Tandenpoetsen en napoetsen

Een gezonde mond begint met goed tandenpoetsen met fluoride-tandpasta. Gewoon Gaaf-mondzorgverleners helpen jullie daarbij. Kinderen willen vaak al op jonge leeftijd zelf poetsen, wat prima is. Maar ze poetsen nog niet overal even goed. De motoriek is gewoon nog niet goed genoeg. Daarom is hulp nodig! Kinderen tot ongeveer 10 jaar hebben hulp nodig. Daarom adviseren we ouders om tot die leeftijd minstens één keer per dag na te poetsen, zelfs als er elektrisch wordt gepoetst. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het tiende jaar is het belangrijk dat ouders en mondzorgverleners het poetsen blijven begeleiden en controleren.

Doe je mee?

De Gewoon Gaaf-methode helpt kinderen hun gebit gezond te houden. Met begeleiding van de mondzorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind, ervoor zorgen dat het gebit gaaf blijft en de mond gezond is. Gewoon Gaaf!