Implantaten

Een implantaat, wat is dat?

Voorbeeld klikgebit
Voorbeeld van een klikgebit

Een tandheelkundig implantaat is een kunstmatige tandwortel die in de kaak wordt geplaatst om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Op dit implantaat wordt vervolgens een kroon geplaatst om de missende tand of kies te vervangen.

Het implantaat groeit vast in uw kaakbot en voelt daarom nagenoeg hetzelfde als een eigen tand of kies.

Het is ook mogelijk om in een mond zonder tanden implantaten te plaatsen. Als uw huidige prothese los zit in de mond en schuift, is een klikgebit misschien een oplossing. Een klikgebit is een kunstgebit op implantaten en zit stevig vast. Onze tandarts kan u adviseren of een klikgebit iets voor u is.

Het plaatsen van de implantaten doen wij niet zelf, wij werken hiervoor voornamelijk samen met Jules Cox, NVOI gecertificeerd implantoloog. https://coxverwijspraktijk.nl/

Voorbeeld implantaat gedragen brug in de onderkaak

Indien u na overleg met uw tandarts een implantaat nodig heeft, maken we voor u een verwijzing.

Na het plaatsen van het implantaat bij de implantoloog moet deze eerst vastgroeien in uw kaakbot. Dit duurt afhan

kelijk van de situatie 3 tot 6 maanden. Als de laatste controle bij de implantoloog helemaal goed maakt ww tandarts maakt de kroon of brug op de implantaten, gewoon bij ons in de praktijk.

Nazorg van tandheelkundige implantaten

Het is belangrijk om uw tandheelkundige implantaten goed te verzorgen om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Ze zijn namelijk kwetsbaarder voor tandvleesontsteking dan uw eigen tanden en kiezen.

Poets en rager dagelijks, met extra aandacht voor uw implantaten. Ga regelmatig op controle bij uw tandarts. Uit voorzorg plannen wij vaak uw gebitsreiniging in bij de mondhygiënist, dit zodat u de beste expertise krijgt op het gebied van reinigen rondom implantaten.

Rookt u? Ons advies is om te stoppen met roken alvorens een implantaat te plaatsen, dit omdat wetenschappelijk bewezen is dat roken zowel het vast groeien van de implantaten negatief beïnvloed en het risico op verlies op lange termijn verhoogd.

Implantaten en vergoeding verzekering

De basisverzekering vergoedt implantaten alleen bij ernstige ontwikkelstoornis of groeistoornis. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten vanuit de aanvullende verzekering. Implantaten voor een klikgebit worden in sommige gevallen vergoed vanuit de basisverzekering

Vragen?

Wilt u graag meer weten over het plaatsen van implantaten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.