Kindertandarts

Bij Tandarts Lent is een speciale kinder- en jeugdtandarts actief: Cecile Ooms. Zij is tandarts-pedodontoloog en erkend door de Nederlandse Vereniging van Kindertandartsen.

Nederland telt ongeveer vijftig officieel geregistreerde tandarts-pedodontologen. En één daarvan werkt dus in onze praktijk!

Een kindertandarts doet in principe hetzelfde als een reguliere tandarts. Maar is daarnaast gespecialiseerd in de omgang met kinderen. De kindertandarts kan de juiste inschatting maken van het gedrag van het kind en de behandeling daarop aanpassen. Kinderen met een lichamelijk of verstandelijk probleem of erg bange kinderen, hebben veel baat bij de kindertandarts.

Tandartsbehandeling voor kinderen

Alle kinderen worden bij ons goed en compleet begeleid. Een speciaal team staat voor ze klaar: de kindertandarts, de tandartsassistente en de preventieassistente.

De tandartsassistente is een extra steun voor uw kind; bijvoorbeeld als de tandarts voorzichtig een kies verdooft.

De preventieassistente is erg belangrijk voor de regelmatige tandheelkundige zorg van uw kind. Zij helpt u en uw kind met adviezen om de tanden en kiezen van uw kind gezond te houden. Door regelmatig naar de preventieassistente te gaan raakt uw kind gewend aan dat “er iets in je mond gebeurt” zonder dat dit direct ingrijpend is.

Gaatjes en tandproblemen voorkomen

Onderzoek laat zien dat kinderen, die al jong gaatjes krijgen of bang zijn voor de tandarts, een grotere kans op nieuwe gaatjes hebben.

Daarom is het extra belangrijk om het gebit goed te verzorgen en goed op de voeding te letten. Niet te veel koolzuurhoudende dranken bijvoorbeeld (cola, sinas etc.) drinken. En natuurlijk goed tanden poetsen.

• Bij kinderen richt onze zorg zich vooral op het voorkomen van gaatjes. Daarom geven we veel aandacht aan hoe u samen met uw kind kunt zorgen voor een gezond gebit.
• De preventieassistente leert u hoe u het gebit van uw kind kunt poetsen. We raden u aan om samen met uw kind de tanden te poetsen. En het gebit na iedere poetsbeurt te controleren. Doe dit tot een leeftijd van 11 jaar.

Ontstaan er toch gaatjes? Dan nemen we alle tijd om uw kind op zijn of haar gemak te stellen. En natuurlijk behandelen we uw kind met de juiste aandacht.

Spoed bij kinderen

Is uw kind bij ons onder behandeling? Bel bij een spoedgeval naar de praktijk: 024 -3230030. Buiten praktijkuren kunt u bellen naar 0481-712030

Wat is een spoedgeval? Bijvoorbeeld:
• Uw kind heeft een ongeluk(je) gehad waarbij tanden en/of kiezen zijn beschadigd;
• Uw kind heeft koorts en een dikke wang, veroorzaakt door een slechte tand of kies;
• Na de verwijdering van een tand of kies blijft het erg lang bloeden;

• Uw kind ligt wakker van de pijn en pijnstillers helpen niet.

Informatie voor uw kind

Uw kinderen vertellen over het ontstaan van gaatjes? Speciaal voor kinderen heeft het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) een folder hierover ontwikkeld. U kunt deze folder over gaatjes/cariës hier downloaden.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de behandeling van uw kind? U kunt Cecile Ooms een mail sturen, die zal ze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Of laat uw telefoonnummer achter, dan belt Cecile u zo spoedig mogelijk terug.